Köy sınırları içersinde ve köy yerleşik alanı dışında inşaat yapabilmeniz için Ruhsat veya Yapı İzin Belgesi almanız gereklidir.
Bu nedenle inşaata başlamadan önce İlgili İl Özel İdaresinden “İmar Durumu” almanız gereklidir. İmar durumu için gerekli belgeler evraklar nelerdir.
– İmar durum dilekçesi
– Nüfus Cüzdanı fotokopisi
– Harita Plan Örneği
– Güncel Tapu Kayıt Sureti
Yukarıdaki evraklar tamamlandıktan sonra İl Özel İdaresine imar durum başvurusu yapmanız gereklidir. Harita Plan Örneği ilgili kadastro Müdürlüğünden, Tapu Kayıt Suretini ise ilgili Tapu Müdürlüğünden almanız gereklidir.
Başvurunuz karşılığında size İmar Durumu düzenlenecek olup, tarafınıza ulaşan imar durumuna göre proje çizdirmeniz yada mevcut tip projelerinden bir tanesini seçmeniz gereklidir. Yeni yapılacak konutlar için ilgili İl Özel idarelerinde tip projeler bulunabilmektedir. Eğer arsanızın durumu uygun olmak koşulu ile tip projeye sadık kalmak şartıyla inşaata başlayabilirsiniz. Eğer bu tip projelere uymak istemez yada daha değişik proje yapmak isterseniz Serbest Çalışan Mimar-Mühendis ile irtibata geçerek istediğiniz şekilde proje çizdirebilirsiniz.
Köylerde izin alınmaksızın yapılan yapıların muhtarlıkça, İlgili İl Özel İdaresi’ne bildirilmeleri zorunlu olup buna uymayan muhtarlıklar ve izinsiz inşaat sahipleri hakkında cezai işlem uygulanabilmektedir.
Proje çizdirilme aşamasında iki türlü durum söz konusudur. “Muhtarlık İznine Tabi” yada “Ruhsata Tabi Olma” durumu. Her iki durum için farklı uygulamalar söz konusudur.
-
-
Köy Evi Tip Proje 4
-
-
Köy Evi Tip Proje 3
-
-
Köy Evi Tip Proje 5
-
-
Köy Evi Tip Proje 6
-
-
Köy Evi Tip Proje 1
-
-
Köy Evi Tip Proje 2