1750'den Fazla TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ! Uygulamasını Yaptığımız İşlerde Projelendirme ÜCRETSİZDİR!

Mimari tasarım inşaatın ilk aşamalarından biridir. Estetik, alan ve kaynak yönetimi ihtiyaçlarını dikkate alarak bina planlarını çizmek için yaratıcılığın ve teknik çizim bilgisinin kullanılmasını içerir .

İnşaat dünyasında mimarın rolü göz ardı edilemez.

Mimarlar, elinizdeki kaynakların optimum kullanımını sağlayacak bir plan önermek ve geliştirmek için en iyi konumdadırlar.

Yaratıcı yeteneklerini kullanarak şantiyenizi yönetecek, zevkinize ve yaşam tarzınıza uygun, bütçenize uygun bir bina planı geliştirecek yenilikçi ve yaratıcı tasarımlar üretirler.

Mimarlar İnşaatta Ne Yapar?

Mimarlar bina planlarını şehir planlama kurumlarına onay için sunma konusunda iyi bir konumdadır.

Bu süreç sırasında, planlama kurumlarına ilgili bilgileri sağlamak için sizinle hükümet yetkilileri arasında aracı olarak hareket ederler. Ayrıca hükümet kararlarını yorumluyor ve tavsiyelerde bulunuyorlar.

Mimarlar ayrıca size patronluk taslayacak doğru müteahhitler ve inşaat şirketleri konusunda tavsiyelerde bulunabilir. Bu, bazılarıyla çalışmaktan kaynaklanan deneyimlerinin veya evinize en uygun inşaat şirketlerini tahmin etmek için teknik bilgilerini kullanma becerilerinin bir sonucu olabilir.

Bütün bunlar, hayalinizdeki evin inşaat planlarını çizmek için neden iyi bir mimar seçmeniz gerektiğini ortaya koyuyor.

Evinize Mimar Seçme Kriterleri

Aşağıda, evinizi tasarlayacak mükemmel mimarı ararken size yol gösterecek faydalı ipuçları verilmiştir.

İstediğiniz Evinizin Doğasını ve Amacını Düşünün

Birkaç tür konut binasının bulunduğunu unutmamalısınız.

Aileniz genişse ve ferah bir eve ihtiyaç duyuyorsa dubleks uygun bir seçenek olacaktır. Aileniz küçükse bungalovlar uygun olabilir. Tüm bu hususlar işe alacağınız mimarın türünü etkileyecektir.

Mimarlar birçok türde bina tasarlamak üzere eğitilmiş olsalar da, belirli bir desen, yapı ve bina boyutunda uzmanlaşmayı seçebilecekleri eğilimler vardır. Bu uzmanlıklar bungalovlar , katlı binalar , dubleksler , ahşap binalar, tuğla binalar veya taş binalar olabilir.

Bu uzmanlıklardan hangisine odaklanırlarsa odaklansınlar, büyük ihtimalle bu konuda çok iyilerdir. Yaşamaya uygun bir ev inşa etmeyi uman bir ev sahibi olarak , inşa etmek istediğiniz bina türünü tasarlayan mimarları aramanız iyi olur.

Mimarın Profilini İnceleyin

Bir mimarın deneyimini ve niteliklerini öğrenmenin iyi bir yolu, artık sosyal medya aracılığıyla kolayca erişilebilen profiline bakmaktır. Mimarın profilinde, yaptığı tasarımların örneklerini veya ayrıntılarını, çalıştığı kişileri, bulunduğu bölgeyi ve görevlerinin neye benzediğini görebilirsiniz.

Bu profillerden bazıları aynı zamanda mimarın geçmiş müşterilerinin yorumlarını da içeriyor.

Arkadaşlarınızdan ve Ailenizden Tavsiye Alın

Evlerini tasarlayan mimarların iletişim bilgileri için arkadaşlarınıza ve aile üyelerinize danışmak isteyebilirsiniz. Bunun nedeni, evlerinin tasarımını beğendiğinizi fark etmiş olmanız ve zamanla onları takdir etmeye devam etmeniz olabilir. Tasarımını yapan aynı mimarla iletişime geçerseniz aynı tasarımı veya benzerini alabilirsiniz.

Ayrıca, arkadaşların ve ailelerin mimarlarla olan ilişkilerini daha dürüst bir şekilde değerlendirmeleri muhtemeldir.

Mimarların sosyal medya profillerinde bulabileceğiniz yorumların aksine, arkadaşlarınız ve aile üyeleriniz, onlar için çalışan mimarlara patronluk tasmanız gerekip gerekmediği konusunda size daha iyi tavsiyeler verecektir. Daha da iyisi, size mimarlarla çalışmanın artılarını ve eksilerini anlatabilirler.

Bununla birlikte, arkadaşlarınıza ve aile üyelerinize danışmak, onların evlerinde gördüğünüz güzel tasarımlardan dolayı değil, sadece onların fikirlerini dinlemek anlamına gelebilir. İlginizi yürekten düşünüyorlar ve size en iyisini tavsiye etmek için ellerinden geleni yapacaklar.

Çeşitli Mimarlarla Etkileşime Geçin

Uygun bir mimar için yoğun bir aramadan sonra, düşünmeye başladığınız mimarların uzun bir listesini almış olabilirsiniz. Ancak, aramanızı yine de sadece bir veya birkaçına indirgemeniz gerekir. Kimi seçeceğinizi bilmenin bir yolu onları daha iyi tanımaktır.

Birkaçıyla ayrı randevular ayarlayın, eviniz için niyetlerinizi ve arzularınızı tartışın ve onların yanıtlarını gözlemleyin. Bir hizmet sağlayıcının temel niteliklerine sahip olup olmadıklarını ve sözlerinin istediğinizi sağlamaya yetecek kadar ikna edici olup olmadığını kontrol edin.

Mimari tasarım, bina inşaatında binanızın tasarımını kalıcı olarak belirleyebilecek bir aşama olduğundan , listenizdeki en iyi mimarı taramak için zaman ayırmalısınız.

Karşılaştığınız mimarlarla konuşurken, niyetlerinizi dinleyecek kadar sabırlı olup olmadıklarını veya kendilerine uygun olanı yapmaya kararlı olup olmadıklarını kontrol edin. Ödemenin hemen ardından mı yoksa güzel ve standart bir şey yapmaya mı odaklandıklarını belirleyin.

Bulunduğunuz Bölgedeki Binaları Ziyaret Edin

Çevrenizdeki binaların tasarımlarını ve yapılarını gözlemlemek için mahallenizde gezinebilirsiniz. Modern tasarımlardan hoşlanıyorsanız çok sayıda bina inşaatının devam ettiği bölgeleri ziyaret edin.

Bazı durumlarda, inşaatta yer alan mimarlar ve mühendisler hakkında bilgi içeren yazılar (binanın yanında) bulabilirsiniz; binanın duvarlarına çivilenmiş olabilirler.

Arzu ettiğiniz güzel tasarıma sahip herhangi bir binayla karşılaşırsanız, mimarın posta yoluyla iletişimini sağlayın ve onlara ulaşın. Postanın olmadığı durumlarda şantiyedeki işçilere veya binada yaşayanlara ulaşmaktan çekinmeyin.

Çevrimiçi Ara

Dijitalleşmenin hakim olduğu bir çağda mimar arayışı da kolaylaştı. Mimarların bağlantılarını bulabileceğiniz çok sayıda internet forumu, sosyal medya, blog ve web sitesi var. Her ne kadar bu yöntem diğer yöntemlere göre daha az etkili olsa da, artık uzman olmayan ve mimar kılığına giren büyük bir sızma söz konusu.

İyi Bir Mimarın Nitelikleri

Hayalinizdeki evin planını tasarlayacak bir mimar arayışınız sırasında mutlaka birkaç mimarla tanışacaksınız . Aşağıda, onların yeterliliğini hızlıca değerlendirmek için kullanabileceğiniz bazı ipuçları verilmiştir. Bu, inşaat projeniz için en iyisini elde etme şansınızı büyük ölçüde artıracaktır.

Zor iş

Mimarlar eğitimleri sırasında genellikle sıkı matematiksel ve teknik eğitimlere tabi tutulurlar; uzun saatler boyunca problem çözmeye maruz kalmaya alışırlar. Ve bu bazı durumlarda onların yaşam tarzı haline geliyor.

Yalnızca mesleğinin zirvesine ulaşmaya çabalayan mimarlar mezuniyet sonrasında sıkı çalışma seviyesine ayak uydurabilirler. Bir müşteri olarak, bina projenize hak ettiği ilgiyi gösterecek bir mimar bulmak için bundan yararlanabilirsiniz.

Doğa Sevgisi

Bir mimarın tasarımlarını doğal cisimlerden ve doğa olaylarından kavramsallaştırma yeteneği, onun yaratıcılık düzeyini gösterme konusunda uzun bir yol kat eder. Bu, inşaat dünyasında neredeyse bir normdur.

Çoğu başyapıt genellikle doğal kavramlara göre modellenmiştir. Bu kaliteyi sergileme yeteneği, bir mimarın yaratıcılık düzeyini ve onu işe alırsanız ne kadar vazgeçilmez bir faktör olabileceğini gösterir.

Hayalinizdeki ev için mimar ararken doğaya olan ilgi düzeyine dikkat edin. Sonunda kiminle çalışmaya karar vermeniz gerektiğini gösteren bir işaretçi olabilir.

İyi Dinleme ve İletişim Becerisi

Her müşteri, fikri ne kadar kötü ve alakasız olursa olsun, dinlenmeyi sever. Müşterilere karşı sabırlı olabilmek için iyi dinleme becerisine sahip bir mimar gerekir. Bu, dikkat etmeniz gereken bir kalitedir.

İşe almayı düşündüğünüz herhangi bir mimarla konuştuğunuzda, onun sizin konuşmanıza izin verme konusundaki istekliliğini ve fikirlerinizi ve ihtiyaçlarınızı kendi inşaat planına ince ayar yapma ve dahil etme yeteneğini gözlemleyin. Müşteri memnuniyeti her anlaşmada önceliklidir.

Hayatın Farklı Yönlerine İlişkin Bilgi

İdeal mimar, mesleğinin yanı sıra yaşamın diğer yönlerini de temel almalıdır. Yaşamın diğer alanlarını tanıdığında, yaşamın tüm çalışmalarından danışanlarla daha iyi iletişim kurabilecektir. Maruz kalma düzeyi yaratıcılık düzeyini etkileyecektir.

Çözüm

Mimari tasarım, diğer tüm mühendislik çalışmalarının üzerinde yürütülmesi gereken bir temeldir. Eviniz için blok döşemeye başlamadan önce, yalnızca zevkinize uyacak değil aynı zamanda güzellik açısından da zamanın testini geçecek iyi bir plan aldığınızdan emin olun.

Bu makaleyle hayalinizdeki ev için mimar seçerken doğru kararı vermeniz için gerekenlerle donatılmış olacaksınız.

Benzer Yazılar

Gazbeton, Ytong ile Betonarme Villa Projeleri

Gazbeton, Ytong ile Betonarme Villa Projeleri

Gazbeton (Ytong) Duvar Ve Yalıtım Bloğu – Ürün Özellikleri Gazbeton (Ytong) YALITKANDIR Gazbeton (Ytong) gözenekli bir dokuya sahiptir, yüksek düzeyde ısı yalıtımı sağlar. Yapıların ısıtma/soğutma, ilk yatırım ve kullanım giderlerinden önemli oranda tasarruf edebilmek, daha geniş kullanım alanları oluşturabilmek için Gazbeton (Ytong) idealdir. Gazbeton (Ytong) HAFİFTİR Gazbeton (Ytong) sağlamlığından ödün vermez, hafifliğiyle binanın toplam ağırlığını […]

Koronavirüs, Prefabrik ve Çelik Villa Evlere İlgiyi Artırdı

Koronavirüs, Prefabrik ve Çelik Villa Evlere ...

İstanbul ve Kocaeli’de, corona virüs süreci ile birlikte prefabrik çelik ev villalara olan ilgi arttı. Arazisi olanlar, depreme dayanıklı, metrekaresine göre 30 bin lira ile 300 bin lira arasında yapılan prefabrik yapıları tercih ediyor. Prefabrik ve Çelik Ev Villa ev üreticisi Mimar İdris YAĞMAHAN, pandemi sürecinde şehirlerden köylere göçün başladığını, istenilen projeye göre evleri yaptıklarını […]

Köye Ev Yapmak İçin İzin Nereden Alınır?

Köye Ev Yapmak İçin İzin Nereden Alınır?...

Bir arsaya ev yapma koşulları arsanın “Köy Yerleşik Alanı” içerisinde veya dışarısında olmasına bağlı olarak farklılık gösteriyor. Peki, köy arsasına ev yapmak için nereden izin alınır? İşte köyde inşaat izni şartları… Bir arsaya yapı inşa etme şartları 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor. Yönetmelikte yer alan esaslara […]